bus auto fiets
Menu
Terug naar nieuws

Succesvolle inloopavond Willemstad-Oost

25 juli 2022

Op dinsdag 12 juli j.l. ging het participatietraject voor de ontwikkeling van Willemstad-Oost van start middels een inloopavond in buurthuis Irene. Ruim 200 geïnteresseerden kwamen kennismaken met de projectlocatie en projectontwikkelaar Novaform. De drukbezochte avond gaf aanleiding tot goede gesprekken met de stedenbouwkundige en landschapsarchitecten van LAP.

Willemstad-Oost zal verbonden worden met de bestaande wijk Kloosterblok. Het plan is om een divers woonprogramma aan te bieden, dat de doorstroming vanuit Willemstad en de Gemeente Moerdijk mogelijk maakt en aantrekkelijk is voor nieuwe aanwas van buitenaf. Tijdens de inloopavond bleek dat er veel vraag is naar een mooie mix van woningen bestemd voor starters, gezinnen en senioren, en interesse in zelfbouw kavels. Er werden veel vragen gesteld over de ontsluiting van de wijk en de verkeersdruk. En de wens voor een duurzame en groene omgeving met een ruime overgang van de bestaande naar de nieuwe wijk werd ook vaker uitgesproken. Naast deze veelbesproken onderwerpen kwamen ook een flink aantal persoonlijke wensen en vragen uit de ideeënbox.

Deze input wordt de komende periode gebruikt om tot een eerste aanzet van een stedenbouwkundig plan te komen. Later dit jaar zal er een nieuwe avond georganiseerd worden waarbij het concept stedenbouwkundig plan wordt gepresenteerd en een terugkoppeling wordt gegeven op de ingebrachte onderwerpen. 

Sluit en geef nog een woning op
{{interestList.plots.length}}
{{plot.PlotNr}}. {{plot.PlotType}}

Tip:
Voeg meerdere
woningen toe